banner

Werkwijze

Intakegesprek:
Voor het eerste gesprek kom ik naar u toe In dit zogenaamde intakegesprek inventariseer ik de betalingsproblemen. Daarnaast vraag ik u alle financiële gegevens te verzamelen.

Budgetplan:
Na het intakegesprek maak ik voor u een budgetplan. Daar krijgt u vanzelfsprekend een kopie van thuis gestuurd. Vervolgens opent u een rekening en breng ik alle inkomensverstrekkers en crediteuren op de hoogte van dit rekeningnummer en dat uw postadres wijzigt. Uw postadres wordt namelijk gewijzigd naar het adres van Budgetbeheer Lelystad. Dit scheelt u stress en het geeft mij het overzicht in uw financiën. Wanneer de eerste inkomsten zijn ontvangen ga ik het budgetplan uitvoeren. Na drie maanden ontvangt u een tussentijdse rapportage. Hierin staat ook welk traject voor u geschikt is.

Taken:
Mijn taken als uw budgetbeheerder zijn:

- Een overzicht van uw inkomsten, uitgaven, schulden en bezittingen maken. Vervolgens een huishoudelijk budget opstellen.

- Ook kijk ik naar uw huur- en zorgtoeslag, misschien dat daar nog wat financieel voordeel te halen is.

- U opent een bankrekening en eventueel een spaarrekening, ik zorg in overeenstemming met u welke betalingen er plaats moeten vinden.

- Daarnaast kan ik, mocht het nodig zijn, u begeleiden met schuldenregelingen.

Maatschappelijke begeleiding:
Financiële problemen gaan vaak gepaard met maatschappelijke problemen. Samen met u en uw maatschappelijk werker/begeleider wil ik uw problemen zo efficiënt en doeltreffend mogelijk aanpakken. Met als resultaat dat u uw leven weer met goede moed kunt oppakken.